Nuori ja lupaava ori Sólfari frá Réttarholti

Ori jalostusarvosteltiin keväällä 2017 vielä 4-käyntisenä, mutta se on näyttänyt passia kotitreenissä. Oria on treenattu säästellen, eikä siitä pyritty treenaamaan lapsitähteä vaan tulevaisuuden kisahevosta. Sòlfari sai rakenteeltaan huikeat 8,46 ja ratsastusominaisuuksista 8 kaikesta, paitsi käynnistä ja passista.

Sólfari on suurikokoinen, 146 cm korkea ja todella näyttävä ori. Se on luonteeltaan rohkea, kuuliainen ja rehellinen. Sen askellajeissa on paljon liikelaajuutta ja askelkorkeutta sekä askellajit ovat toisistaan selkeästi erottuvat.

Sólfari on suvultaan mielenkiintoinen. Sen perusteella ori aikoinaan jo varsana ostettiinkin. Sen isä Natan frá Ketilsstödum ehdittiin näyttämään 5-vuotiaana lyhyellä treenillä hyville pisteille. Natan ikävä kyllä menehtyi tapaturmaisesti jo nuorena ja oriista ei ole paljoa jälkeläisiä. Mutta ne, mitä siitä Islannissa on, ovat todentotta olleet vakuuttavia. Natan on jättänyt lukuisia korkein pistein palkittuja jälkeläisiä. Natan itse on Kolfinnur frá Kjarnholtumin poika, joka on yksi suurista periyttäjäisistä kautta aikojen. Tätä sukulinjaa meillä ei vielä Suomessa ole ja Sólfari on sukulinjan ensimmäinen jalostukseen tarjottava edustaja Suomessa.

Emän puolelta sukujuuret kantautuvat periyttäjätamma Eydis frá Stokkseyriin, joka on jättänyt liudan todella hienoja hevosia, joista saamme nauttia Suomessa kisakentillä. Sólfarin emä on korkealiikkeinen ja näyttävä 2.kantakirjattu Ársól frá Hemlu.

Hinnat astutus 250€, varsamaksu 350€ 10vrk ikäisestä varsasta. HInnat sisältävät alv 24%. Hoitomaksut astutus/kiimanseuranta päiviltä 15€/vrk ja muulta ajalta 10€/vrk.

Lisätietoja ja yhteydenotot Jenni 0445045590 / info@glaesihross.com

Sólfari frá Réttarholti jalostusnäyttelyssä 2017 - Kuva: Anna Salerma

Myynnissä olevat hevoset

Kauttamme on myynnissä jatkuvasti vaihtuva valikoima islanninhevosia sekä Suomessa, että Islannissa.

Islanninhevossatulat & Islanninhevosvarusteet

Katso myös