Eques

EQUES satulat ovat tanskalaisen kansanvälisesti menestyneet kilparatsastaja ja valmentaja Rasmus Möller Jensenin suunnittelemaa tuotantoa. Satulat on suunniteltu ja toteutettu niin, että ne kestävät myös Rasmuksen runsaassa päivittäisessä käytössä, joten kriteerit satulan laadulle ja kestävyydelle ovat korkealla.

Satuloiden rakenteessa on painotettu ennen kaikkea seuraavaa:

 • Satulassa on leveä runko ja sen satulapatjat ovat etäällä toisistaan antaen hyvin tilaa hevosen selkärangalle
 • Satula on hevoselle suhteellisen lyhyt, mutta siinä on hyvin tilaa ratsastajalle
 • Satulan asettuu tasaisesti hevosen selkään ja syvin kohta on keskellä satulaa, jolloin ratsastajan paino jakautuu tasaisesti hevosen selälle
 • Satulan muotoilu edesauttaa ratsastajaa oikeaan istuntaan ja hyvään kontaktiin hevosen kanssa
 • Satulan runko on joustava, jotta se mukautuisi erilaisten hevosten selkään ja mahdollistaisi osaltaan vapaan ja irtonaisen liikkuvuuden hevoselle.
 • Kestävyys, Eques satuloissa on 2 vuoden takuu nahalle ja 4 vuoden takuu rungolle!

  Huom! Satuloiden sovitus ja sovitusapu Nurmijärvellä onnistuu veloituksetta. Muualle Suomeen maksat vain postimaksun.

  Klikkaa alla olevasta linkistä ja jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä sovitusaikataulusta.

  Tilaa satula/sovitus

  EQUES - Sella PLUS

  Eques satuiden suosittu Sella malli nyt uudistettuna mallina. PLUS malli on saanut erinomaista palautetta niin ammattilaisilta kuin harrastajiltakin.

  PLUS mallissa on 3 ominaispiirrettä:

 • Uusi notkea, paras mahdollinen nahkanlaatu. Paneelien pinta nihkeämpää nahkaa, mikä estää itsessään satulaa valumasta eteen hevosen selässä.
 • Paneelin toppaus on kauttaaltaan paksumpi ja satulan etuosaa on topattu enemmän, joka estää satulaa painumasta liian lähelle säkää. Sopii esimerkiksi hevosille, joilta puutuu massaa sään takaa ja sivuilta.
 • Satulan runkoa on levitetty aavistuksen, jotta satula laskeutuisi mahdollisimman hyvään kontaktiin ja jättää selkärangalle entistä paremman tilan.

 • Eques Sella PLUS on yksisiipinen satula, missä jalustimet on sijoitettavissa helposti myös siiven alle olematta "jumissa". Yksisiipisyys takaa erittäin hyvän kontaktin hevoseen. Satula on malliltaa lyhyt, mutta ratsastajalle tilava ja sopii mm. erinomaisesti juuri ongelmalliseen lyhyeen selkään, mihin on muutoin vaikea löytää sopivaa satulaa. Satulan runko on aavistuksen joustava toimien siten tehokkaasti iskun vaimentimena. Satulassa on pehmeä latex toppaus, mikä ei vaadi ylläpitoa vaan pitää pehmeytensä ja muotonsa takuulla. Etukaari on vaihdettavissa lukuisiin eri leveyksiin. Satulaa saatavilla 16", 16,5", 17" ja 17,5"

  Hinta: 1945,00 €

  (hinnat sis. alv 24%)

  Sella PLUS - Satula islanninhevosille
  Katso 3D kuva tästä!

  EQUES - Forma

  Uusin satulamalli Forma on saanut vaikutteita molemmista edeltäjistään Sellasta ja Leviksestä. Forman istuin on hieman syvempi ja polvituet isommat, mutta niiden muotoilu seuraa Sellan mallia. Etusiiven muotoilussa ja vastinhihnojen sijoittelussa on seurattu Leviksen mallia. Näin haluttiin varmistaa, että hevosen lavoille suodaan vapain mahdollinen liikkuvuus. Myös Forma on joustorunkoinen ja satulan paneelin välissä on runsaasti tilaa selkärangalle. Satula on erittäin miellyttävä ja tukeva istua ja tuo ratsastajan hyvään kontaktiin hevosen kanssa.

  Forman etukaari on vaihdettavissa 6 eri kokoon ja rungo kokoja löytyy 16- 17,5 tuuman koossa.

  Hinta: 2085,00 €

  (hinnat sis. alv 24%)

  Forma - Satula islanninhevosille
  Katso 3D kuva tästä!

  EQUES - Levis Plus

  Alkuperäisen Eques Levis satulan ominaisuuksiin on tehty huomattavasti parannuksia ja lopputuloksena on uusi satulamalli nimeltään Levis Plus.

  PLUS mallissa on 4 ominaispiirrettä:

 • Entistä parempi nahan laatu, pehmeää vasikan nahkaa, joka antaa entistä paremman pidon.
 • Istuntaa tukevat polvityynyt on nyt sijoitettu edemmäksi antaen enemmän tilaa ratsastajan reisille.
 • Satulan etuosan toppauksessa on hevosen lavan kohdalla leikkaus/kavennus, joka varmistaa lavan vapaan liikkuvuuden.
 • Satulan toppaukset ovat paksummat ja satulan etuosaa on nostettu siten, että vaikutelma on sama kuin käyttäisit edestä kohottavaa satulan alustaa.

 • Satula on yksisiipinen, jossa jalustinhihnan voi laittaa joko siiven alle tai päälle. Alle sijoitettaessa se toimii aivan kuten kaksisiipisissäkin malleissa, mutta yksisiipisyys antaa ratsastajalle paremman kontaktin hevoseen.

  Istuin on suhteellisen laakea, eikä sido ratsastajaa yhteen kohtaan liikaa. Eques levis PLUS satulan istuin on suhteellisen kapea, minkä johdosta ratsastajan on helppo saada istuinluut kontaktiin ja antaa miellyttävän kontaktin tunteen hevoseen niin istunnan kuin pohkeiden osalta.

  Saatavissa olevat koot: 16”, 16,5”, 17” ja 17,5”

  17” kokoisen satulan kosketusala on noin 44cm.

  Hinta: 1985,00 €

  (hinnat sis. alv 24%)

  Eques Levis PLUS - Satula islanninhevosille
  Katso 3D kuva tästä!
 • Jokijuoksu, Jenni & Laura - Kuva: Satu Nyström

  Glaesihross Oy

  Glaesihross Oy on vuonna 2012 perustettu, islanninhevosiin erikoistunut, täyden palvelun hevosalan yritys...

  Islanninhevossatulat & Islanninhevosvarusteet

  Katso myös